SSH connection failure: Connection refused op de Nokia N9

Categorie: Mobiel, Coding and stuff
tags: 49

SSH connection failure: Connection refused

Een melding die ik iets te hardnekkig kreeg op de  . Nu niet meer :-)

SSH toegang is een functionaliteit die je zonder veel bijzonderheden kunt inschakelen op je Nokia N9. Het is namelijk onderdeel van de 'Ontwikkelaarsmodus' (Developer mode). Maar kennelijk kan hier toch iets fout gaan na verloop van tijd. En dat vertaald zich naar de niet werkende SSH-toegang.

Nu had ik al eens de Ontwikkelaarsmodus uit- en weer aangezet. Dat mocht niet baten. Maar, wat blijkt. Bij het aanzetten wordt er wat extra software geïnstalleerd. Bij het uitzetten wordt die software niet weggehaald, enkel de iconen verborgen. De truuk is om de software daadwerkelijk opnieuw te installeren.

Hoe

Ga naar Instellingen, Beveiliging, Ontwikkelaarsmodus en zet de optie uit. Ga vervolgens twee stappen terug en ga naar Applicaties, Applicaties beheren. Verwijder hier "developer-mode". Dit haalt alle andere gerelateerde apps er ook af.

Dan voor de zekerheid even herstarten.

Daarna naar Instellingen, Beveiliging, Ontwikkelaarsmodus en zet de optie aan. De software wordt nu weer geïnstalleerd. Aan het eind herstart het toestel zelf.

Het eindresultaat is een weer werkende SSH verbinding. En dat is wel heel erg handig als je een app wilt testen vanuit  .

Met dank aan majje.

Laadtijd: