Native WhatsApp voor Sailfish OS: Persecute

Categorie: Mobiel
tags: 156

Geen smartphone zonder WhatsApp, het sms-alternatief dat de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft doorgemaakt. Alle grote en een deel van de minder grote platformen worden officieel door WhatsApp ondersteund. Het kleine, maar door mij geliefde, Meego wordt helaas niet ondersteund. Gelukkig heeft de community daar een oplossing voor: Wazapp. Deze client bestaat alweer meer dan een jaar en voorziet in de voornaamste functionaliteiten van WhatsApp. 

De laatste tijd is een van de ontwikkelaars van Wazapp begonnen aan een eigen smaak: Persecute. De ontwikkelaar is niet zo gecharmeerd van de UI van Wazapp en heeft voor zijn Persecute voorzien van een compleet andere UI.

Persecute nu naar Sailfish OS

Met de lancering van Jolla op 27 november aanstaande rijst natuurlijk de vraag of er een native WhatsApp client beschikbaar komt voor Sailfish OS.

Ja, dat is het geval. De eerste builds van 'Persecute for Sailfish' zijn inmiddels beschikbaar via openrepos.

   

Aangezien ik nog geen toestel tot mijn beschikbaarheid heb, kan ik natuurlijk niet beoordelen of de app mooi integreert en fijn werkt. Maar de eerste screenshots wijzen op een redelijke integratie met de UI.

Native of Android

Groot voordeel van Sailfish OS als nieuw platform is de ondersteuning voor Android-apps. Daarmee zal het mogelijk zijn om de Android-versie van WhatsApp te gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar native, maar is het ook goed om een alternatief te hebben. De ondersteuning voor Android apps is een 'noodzakelijk kwaad', maar in mijn ogen wel een verstandige keuze van Jolla. Hiermee is de discussie rondom het missen van een 'ecosystem' teniet gedaan. Nieuwe spelers als BB10 en WP7 en WP8 hebben al gewezen dat dit tot grote problemen leidt.

Reacties

  1. BonoNL Op 16-12-’13 22:48 schreef BonoNL
  2. Jarno Op 17-12-’13 09:47 schreef Jarno
Laadtijd: