Jolla app: Twitter met Tweetian

Categorie: Mobiel
tags: 75

Tweetian is een van de Twitter-apps die beschikbaar is voor Meego. De ontwikkelaar is al vroeg begonnen met porten naar Sailfish. De app is volgens de ontwikkelaar alleen nog niet stabiel genoeg om in Jolla Harbour te plaatsen. Wie daar niet op wil wachten kan al wel een build downloaden en 'met het handje' installeren.

 • Stap 1: Download Tweetian van dropbox Maak het jezelf makkelijk, doe dat gelijk op je Jolla.
 • Stap 2: Zet developer mode aan op je Jolla. Open Settings, Kies Developer tools en schakel deze in. Vergeet niet om ook Remote Connection aan te zetten. Anders heb je geen wachtwoord in de volgende stap.
 • Stap 3: Open de terminal-app en voer het volgende uit:
  • devel-su
   Voer je password in
  • cd /home/nemo/Downloads
   Wees blij, tab completion werkt.
  • pkcon install-local tweetian-1.8.2-1.armv7hl.rpm
   Geef bij de vraag y in, anders gebeurt er weinig.

Dat is alles. Aangezien de app nu niet via Jolla Harbour wordt geïnstalleerd zul je geen updates ontvangen op deze manier. Dus zodra de app beschikbaar komt is het wel aan te raden de app te verwijderen en via de reguliere route te installeren.

Reacties

 1. Teun Op 18-12-’13 22:07 schreef Teun
 2. Teun Op 18-12-’13 22:27 schreef Teun
 3. Jarno Op 19-12-’13 07:37 schreef Jarno
 4. Wout Op 26-12-’13 13:28 schreef Wout
 5. Jarno Op 27-12-’13 09:21 schreef Jarno
Laadtijd: