Plex Home Theater op Ubuntu

Categorie: Linux
41

Ook zo'n actief gebruiker van Plex? Ik in elk geval wel. Ik heb Plex Server op mijn Ubuntu Server staan sinds ik een andere tv heb en dat bevalt prima. Dat is later verder uitgebreid naar Plex App voor Windows Phone en vervolgens ook Plex App voor Android. En sinds een paar weken zelfs op mijn Jolla.

Maar op mijn laptop gebruikte ik het niet. Of beter bezegd, daar gebruikte ik soms PlexWeb, maar niet Plex Home Theater. Waarom? Omdat ik in de veronderstelling was dat er geen client beschikbaar is voor Ubuntu Desktop.

Hoe fout gedacht. Hoewel het niet groots op de website van Plex staat, is er wel degelijk een client voor Ubuntu. Via de toevoeging van een ppa kun je het gewoon installeren.

Er zijn wel een paar dependencies die niet vanuit de PPA worden opgelost. Maar als je de volgende stappen uitvoert ben je klaar:

sudo add-apt-repository ppa:plexapp/plexht
sudo add-apt-repository ppa:jon-severinsson/ffmpeg
sudo add-apt-repository ppa:pulse-eight/libcec
sudo apt-get update
sudo apt-get install plexhometheater

Veel kijkplezier. Met dank aan Jason L. Froebe voor de aanvullende PPA's.

Laadtijd: