'Glance screen' komt naar #Jolla

Categorie: Mobiel
tags: 7

Een van Nokia's beste uitvindingen, het 'glance screen' komt ook naar Jolla. De functionaliteit heeft net niet de update 8 (release 1.0.8.19) gehaald, maar is al wel via de terminal te activeren. Met 'glance screen' bedoel ik de klok en andere notificaties die zichtbaar zijn op het scherm als je toestel in standby modus staat. Deze functionaliteit stamt nog uit het Symbian-tijdperk en is door Nokia daarna ook toegevoegd aan de N9 en recenter aan de Lumia-lijn, mits voorzien van Windows Phone 8. Ook op Android zie je deze functionaliteit steeds vaker terugkomen.

Hoe zet je het aan

Het installeren en activeren van de functie verloopt via de terminal en is vanzelfsprekend geheel op eigen risico!

devel-su
pkcon install mce-tools
mcetool --set-low-power-mode=enabled

Mocht je het om wat voor reden dan ook weer uit willen zetten, dan kan dat eenvoudig met:

mcetool --set-low-power-mode=disabled

De functionaliteit kan zich niet meten aan de implementatie op de Nokia N9, maar het werkt wel aardig. Zodra de proximity-sensor ziet dat je het toestel uit je broekzak haalt, wordt het 'glance screen' geactiveerd. Na vijf seconde gaat het scherm weer uit.

Laadtijd: