Die camera hè, die doet het 'm

Categorie: Mobiel
tags: 32

Afgelopen vrijdag wist ik het ineens zeker, ik zou weer een Nokia gaan proberen. Een moderne, dus een Lumia. Ik wilde namelijk een paar foto's maken met mijn mobiel en liep helaas weer tegen een van de zwakste aspecten van mijn Jolla aan: de camera. En laat Nokia nu juist een van de beste hierin zijn.

Na de aanschaf van de Jolla is het nou niet zo dat ik even geld heb liggen om een ander toestel te kopen. Zeker niet voor een beetje leuke Lumia met goede camera. Daar ben je zeker €350 tot €450 aan kwijt. Om dat mogelijk te maken heb ik besloten een aantal andere Nokia's van de hand te doen. Hier liggen ze stof te happen, elders kan iemand er nog plezier aan beleven. En daarnaast heb ik besloten niet voor een nieuwe te gaan, maar voor een toestel via Marktplaats. Uiteindelijk bleven hierbij twee toestellen over die zowel qua prijs als beschikbaarheid een mogelijkheid waren: de Lumia 920, de Lumia 925.

Via internet kreeg ik meermaals het advies om vooral ook te kijken naar de Lumia 930 en Lumia 1520.

Beide heb ik vrij snel afgestreept. De Lumia 930 omdat deze niet tegen enig fatsoenlijke bedrag te vinden was, de Lumia 1520 niet omdat deze mij te groot is.

Toch een beetje meer

Toch wil je soms een beetje meer. Op Marktplaats kwamen ook een paar Lumia 1020's voorbij en als de camera nu de feature is waarop ik weer een Nokia wil kopen, dan mag dat toestel eigenlijk niet worden genegeerd. De 41MP camera overtreft ongeveer alles qua camera-phones. Dus uiteindelijk voor wat meer dan me lief was een paar maanden oude Lumia 1020 overgenomen.

Pieperdepiep

En nu ik het toestel heb is er toch een kleine (understatement) teleurstelling te verwerken. Er zit iets qua hardware niet helemaal lekker in het toestel. Iets dat ik helaas bij het overnemen niet constateerde. Maar in mijn beleving wel iets dat onder garantie moet worden opgelost door Nokia/Microsoft.

Om een idee te geven van wat er mis is heb ik twee video's gemaakt. De eerste met de Jolla terwijl ik op de Lumia met de Nokia Refocus app een foto maak. En de tweede een filmpje met de Lumia zelf. De twee zaken die hierbij opvallen zijn:

  1. Het piepende geluid, zachtjes te horen in de eerste video, hard in de tweede;
  2. Het kwaliteitsverschil van de camera op de Jolla en de Lumia ;-)

Laadtijd: