Review Insmat case

Categorie: Mobiel
tags: 14

De afgelopen maand heb ik de gelegenheid gehad de Insmat case voor Jolla te testen met dank aan phonecaseseurope.com/nl. Zie ook de eerste post hierover: “Insmat’s Jolla cover nader bekeken“. Insmat was de eerste aanbieder van hoesjes speciaal voor de Jolla. De casing heeft een speciaal frame waar de Jolla in past. Dit werkt dus anders dan de case van Lastu, welke wordt geleverd met een Other Half waar de hoes aan vast zit. Maar het prijsverschil is dan ook behoorlijk. Een Insmat kost via de genoemde site € 19,95 terwijl de Lastu € 49,- moet opleveren.

Praktisch

Vanuit praktisch oogpunt is de Insmat Jolla case zeer geslaagd. Je toestel valt voor het grootste deel in het frame van de case. Daarmee is deze goed beschermd. De rest is gemaakt van stevig zwart leer met een deugdelijke afwerking. De ‘flip’ is voorzien van twee insteekgleuven voor pasjes. Hoewel dat voor mij niet mijn porto kan vervangen, zijn er natuurlijk tal van situaties denkbaar waarin dit voldoende is.

Daar staat tegenover dat zodra je de case gebruikt, mensen niet meer zien dat je een mooie Jolla gebruikt, zoals Jordy al noemde. Zeker in het geval je de oranje ‘First One’ Other Half hebt.

De ‘flip’ is voorzien van openingen rondom de luidspreker en microfoon. Ook de led aan de voorkant van de Jolla is zichtbaar door de opening. Het is dus mogelijk te bellen met de case gesloten. En aan de achterkant is netjes een uitsparing voor zowel de cameralens als de flits.
Aan de zijkant zijn uitsparingen voor de volume-knoppen en de aan/uitschakelaar. Het beeld op de foto vertekend wat door de oranje Other Half, de knoppen komen netjes in het midden van de uitsparing.

Vrij dik

Groot nadeel van de case is dat je toestel wel behoorlijk dik wordt. Op het dikste punt, bij de sluiting wordt het geheel bijna twee keer zo dik als een los toestel. Aangezien ik mijn telefoon vrijwel altijd in de kontzak van mijn broeken draag, is dit niet ideaal.

Daar komt nog eens bij dat de case met een magneetsluiting wordt dichtgehouden. Dit komt de bescherming ten goed, maar maakt het gebruik wel lastiger. Het is echt een handeling om te openen en om open te houden. Voor het bellen niet erg, voor het gebruik voor SMS of andere zaken waarbij getypt wordt, vond ik het erg wennen.

De plaatsing van de sluiting maakt het geheel nog extra dik. De magneetsluiting zit aan de achterkant, waardoor het toestel een beetje wiebelig op tafel ligt. Dit heeft wel als voordeel dat de sluiting niet tijdens het bellen tegen je gezicht aandrukt.

Conclusie

De Insmat Case is een ideale oplossing voor wie op zoek is naar een goede, stevige bescherming van het toestel. Het toestel zit stevig en bewegingsvrij in de hoes. De sluiting is doordacht geplaatst en werkt door de magneet soepel maar doeltreffend. Helaas gaat de goede bescherming wel ten koste van het ranke uiterlijk van de Jolla. Daarnaast is de bediening zonder case duidelijk aangenamer dan met. Daar staat tegenover dat het een zeer overzichtelijke investering is, zeker vergelijken met de meer dan twee keer zo dure oplossing van Lastu.

Laadtijd: