Lumia frustratie: batterijduur

Categorie: Mobiel
tags: 19

Momenteel ben ik in het bezit van zowel een  als een   . Beide hebben zo hun voor en nadelen, maar als de Jolla was uitgerust met een fatsoenlijke camera (Nokia N8 niveau is ruim voldoende), dan had ik geen Lumia 1020 gehad. De realiteit is echter anders, dus ik heb een paar maanden geleden een Lumia 1020 erbij genomen voor de camera. Nadat ik van mijn jongste een foto () wilde maken, was ik even helemaal klaar met de Jolla.

De Lumia 1020 is niet mijn eerste Lumia. Ik had ook een Lumia 800. Deze is, om de aanschaf van de 1020 te bekostigen, de deur uitgegaan. Dat was nog een Windows Phone 7.x toestel. Het verschil tussen WP7.x en WP8.x is zo extreem groot, helemaal doordat apps eigenlijk alleen voor de laatste beschikbaar komen. WP7.x valt niet meer te adviseren, WP8.x durf ik nog steeds aan sommigen te suggereren.

Mogelijke oplossingen

Na wat zoeken op internet ben ik tot een aantal suggesties gekomen die ik wil gaan proberen:

  • NFC uitschakelen;
  • Dubbeltab om wakker te maken uitschakelen;
  • Schermgevoeligheid naar normaal (wie gebruiker er nou handschoenen);

Veel genoemde zaken heb ik al gedaan, zoals:

  • Wel controleren op updates, maar niet automatisch downloaden;
  • E-mailsynchronisatie op een zelfingestelde interval (30m) i.p.v. constant of uit;

Een volgende stap is op zoek gaan naar welke apps eventueel veel te veel batterij vreten. Maar ik vermoed dat ik de grootste boosdoener zo al kan noemen: Whatsapp. En op dit moment gebruik ik dat nog veel te veel om te verwijderen. We zullen zien.

Reacties

  1. Coen Op 13-01-’15 13:39 schreef Coen
  2. Jarno Op 14-01-’15 10:13 schreef Jarno
  3. Klaske Op 12-02-’15 15:58 schreef Klaske
  4. Jarno Op 17-02-’15 09:51 schreef Jarno
Laadtijd: