Lumia frustratie: batterijduur

Categorie: Mobiel
tags: 16

Momenteel ben ik in het bezit van zowel een  als een   . Beide hebben zo hun voor en nadelen, maar als de Jolla was uitgerust met een fatsoenlijke camera (Nokia N8 niveau is ruim voldoende), dan had ik geen Lumia 1020 gehad. De realiteit is echter anders, dus ik heb een paar maanden geleden een Lumia 1020 erbij genomen voor de camera. Nadat ik van mijn jongste een foto () wilde maken, was ik even helemaal klaar met de Jolla.

De Lumia 1020 is niet mijn eerste Lumia. Ik had ook een Lumia 800. Deze is, om de aanschaf van de 1020 te bekostigen, de deur uitgegaan. Dat was nog een Windows Phone 7.x toestel. Het verschil tussen WP7.x en WP8.x is zo extreem groot, helemaal doordat apps eigenlijk alleen voor de laatste beschikbaar komen. WP7.x valt niet meer te adviseren, WP8.x durf ik nog steeds aan sommigen te suggereren.

Mogelijke oplossingen

Na wat zoeken op internet ben ik tot een aantal suggesties gekomen die ik wil gaan proberen:

 • NFC uitschakelen;
 • Dubbeltab om wakker te maken uitschakelen;
 • Schermgevoeligheid naar normaal (wie gebruiker er nou handschoenen);

Veel genoemde zaken heb ik al gedaan, zoals:

 • Wel controleren op updates, maar niet automatisch downloaden;
 • E-mailsynchronisatie op een zelfingestelde interval (30m) i.p.v. constant of uit;

Een volgende stap is op zoek gaan naar welke apps eventueel veel te veel batterij vreten. Maar ik vermoed dat ik de grootste boosdoener zo al kan noemen: Whatsapp. En op dit moment gebruik ik dat nog veel te veel om te verwijderen. We zullen zien.

Reacties

 1. Coen Op 13-01-’15 13:39 schreef Coen

  Ik heb zelf een Lumia 800 en een 920 gehad. De 920 is min of meer de 1020, maar dan met een minder goede camera. Ik vond de batterijduur van de 920 al meevallen in vergelijking met de 800. Heb nu een Lumia 830. Deze heeft een forse batterij en batterijduur is geen issue meer voor mij. Dubbeltap en bleutooth staan aan en er worden allerlei zaken steeds gecheckt. Toch kom om prima de dag door en maak ik me nooit meer druk om de accu, behalve als ik veel navigeer. Foto’s zijn niet zo goed als van mijn Nokia 808 (kan ook niet), maar zullen niet heel ver van de 1020 zitten (http://allaboutwindowsphone.com/features/item/20182_Phone_camera_comparison_Nokia_.php). Dit lost je probleem niet op, maar ik wil alleen maar aangeven dat de batterijduur van de Lumia’s steeds beter wordt. Wachten is natuurlijk op een waardige opvolger van de 1020.

 2. Jarno Op 14-01-’15 10:13 schreef Jarno

  Het is zeker zo dat het per update verbeterd. Toch heb ik wel de batterij-issues, dus moet er wel iets mee. Gelukkig lijken de aanpassingen te werken. Vanmorgen om 6.30u de stroom eraf en nu op 94%. Welliswaar heel weinig actief gebruikt in de tussentijd, maar da’s beter dan het hiervoor was. En bluetooth staat inmiddels wel weer aan. Heb geen zin telkens als ik de auto in ga dat in te schakelen. Zou mooi zijn als dit via NFC te regelen was, maar dat heeft Microsoft nog steeds niet ingebouwd.

 3. Klaske Op 12-02-’15 15:58 schreef Klaske

  Toen ik met kerst foto’s en een video van ons eerste kleinkind had genomen met mijn Jolla was ik ook heel teleurgesteld. Vooral foto’s die binnen zijn genomen zijn van slechte kwaliteit. Ik heb ook nog een iphone 3GS (6 jaar oud) en die maakt betere foto’s , maar toch ook niet goed genoeg. Een Windows smartphone zal ik niet nemen. Het is Jolla of Apple.
  Ik heb gevraagd aan Jolla Zendesk of er een nieuw toestel in de maak is. Ze dachten van niet. En aangezien het geluid van mijn Jolla ook ondermaats is, ga ik toch maar weer sparen. Die leuke Jolla blijft voorlopig een twijfelgeval, waarvan je hoopt en graag wilt dat ie beter wordt.

 4. Jarno Op 17-02-’15 09:51 schreef Jarno

  Tja, een iPhone biedt met name veel meer apps dan Windows Phone. Maar qua gebruik doet een WP zeker niet onder voor een iOS. Met name de UI is goed op orde bij WP, daar waar het bij iOS steeds rommeliger wordt.

Laadtijd: