Mobilism 2015

Categorie: Mobiel
tags: 44

Eind deze maand is het weer tijd voor Mobilism. Na een jaar afwezigheid komt deze eendaagse conferentie weer naar Amsterdam, dit keer in het Compagnietheater. Hoewel zeker interessant was het niet zo dat ik er naartoe zou gaan. Tot afgelopen vrijdag een leuke prijsvraag werd uitgeschreven door @nlhtml5.

Free ticket:

As I said, we also have a free ticket to give away. But you have to work a bit for it, and show your knowlegde of mobile devices. In 2012 and 2013 had a contest to name the devices that were shown in the picture. This year, we do the same.

So take a look at the picture below. The first one to correctly identify the nine mobile phones below, and emails me at <knip> wins the free ticket!

Daar wil ik best aan meedoen. En laat ik daar ook gelijk wat toestellen te herkennen, waaronder een Jolla...

Met wat hulp her en der, waarbij een eervolle vermelding voor Erwin Postma, had ik zaterdagmorgen reeds 7 toestellen met 95% zekerheid, een met 50% zekerheid en eentje waar ik werkelijk geen flauw idee van had wat het was. Daarmee werd het dus een ongezellig weekend voor vrouw en kinderen, want ik bracht vervolgens flink wat tijd achter de computer door zoekende naar toestellen.

Hints

Uiteindelijk was ik toch afhankelijk van de hint die maandag werd gedeeld:

Last Friday, we sent you an email announcing that we have one ticket to give away for the Mobilism conference. So far, this is no one who won the contest. Better yet, no one has even taken a guess.

That is why we decided to give you a hint. But we are also going to set a deadline. If no one has given us the correct answer by next Friday 4pm CEST, we will give the ticket to whoever was closest to the correct anwer.

The photo below was taken by our friend Niels Leenheer at HTML5Test. His enormous Open Device Lab holds 176 different devices, and all devices that are in this photo are also on his list.
That should make it a bit easier.

Op basis van deze lijst was vrij snel te achterhalen of de eerste 8 vermoedens mogelijk waren: ja.
De opdracht was dus duidelijk, het laatste toestel (de tweede van boven) achterhalen en de antwoorden indienen...

Laadtijd: