Who's your kernel

Categorie: Mobiel, Coding and stuff, Linux
2

Na de installatie van Ubuntu 14.10 had ik aanhoudend wat issues met mijn machine. Uiteindelijk leek het erop dat dit op te lossen was door een nieuwere versie van de kernel te installeren, versie 3.17.nogiets indertijd. Dit heb ik toen dan ook gedaan, al was het wel wat meer van de begaande paden af.

Issues

Na verloop van tijd begonnen er wat issues te ontstaan, met als meest lastige dat Virtualbox niet wilde bouwen onder de beta van 15.04. Lang verhaal kort, de juiste kernel was nodig. En na vele zoektochten bleek de juiste oplossing veel eenvoudiger dan voorzien:

sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-generic

Hiermee wordt de 'gewenste kernel' van het OS geïnstalleerd. Op mijn huidige installatie 3.19.0-9-generic. Daarna was het mogelijk om de huidige testbuild te installeren.

En dat alles om de Sailfish SDK te kunnen gebruiken.

Laadtijd: