Overstappen was nog nooit zo makkelijk - update 2

Categorie: Mobiel, Algemeen
tags: 24

Overstappen was nog nooit zo makkelijk. Dat was vast niet de slogan van T-Mobile. Inmiddels kan ik uit ervaring melden dat overstappen naar T-Mobile verrekte lastig is. Absurd moeilijk.

Update 1 (30-07), Update 2 (31-07)

De situatie

Kleine disclaimer vooraf, ik wil een iets afwijken van 'de standaard'. Ik wil namelijk mijn nummer porteren van Simyo naar T-Mobile, zonder dat het Simyo abonnement is opgezegd, maar wel sneller dan de 30 dagen opzegtermijn die daar normaal mee gemoeid is. Aan de kant van Simyo is dat geen issue. Mijn huidige jaarcontract loopt tot 1 augustus, daarna gaat het stilzwijgend over in een maandabonnement. Als ik per 1 augustus over zou willen, dan kan dat.

Het begon nog goed

Aan de kant van T-Mobile verliep het allemaal ook redelijk soepel. Hoewel ik de wens niet via de website kon uitvoeren, niet opzeggen en dan eerder dan 30 dagen in de toekoms is een no-go, was het telefonisch wel allemaal mogelijk. Dus de procedure werd in gang gezet. Simyo nog extra benaderd om te vragen of het allemaal kon. Na een kortstondige onduidelijkheid aan hun kant netjes teruggebeld met de mededeling dat ze gingen meewerken met migratie op 3 augustus. Dit omdat T-Mobile het niet op zaterdag 1 augustus kon. Prima, sommige mensen hebben weekend.

Eerst een SMS met de gestarte aanvraag. Dag later een bevestiging. Ik helemaal blij.

Simyo was gelukkig wakker

Gelukkig was Simyo wel alert. Ze namen contact met me op om me erop te wijzen dat, hoewel 'we' hadden afgesproken per 3 augustus over te gaan T-Mobile doodleuk 3 september had aangevraagd. En dat ze dit verzoek hadden goedgekeurd.

T-Mobile elende

Toen begon de T-Mobile ellende. Ik kon weer contact gaan opnemen om het recht te laten zetten. Dat is moeilijk. Heel moeilijk. Daarvoor zit je dus een tijdje aan de lijn. Met als conclussie: Komt goed, we gaan het rechtzetten.

Das ik belde de 22ste. Men zou een nieuwe procedure starten. Aangezien de betreffende afdeling afwezig was 's avonds, zou ik de volgende dag voor 16u worden teruggebeld met een update.

Dus ik belde de 23ste om 16.01 om te vragen wat er nu werd gedaan. Terwijl ik aan de lijn zat op mijn tijdelijk T-Mobile-nummer werd ik gebeld op mijn Simyo-nummer. Dus laten we die paar minuten te laat maar vergeten. Ja meneer, ik zie wat er is gebeurt, ik ga het voor u herstellen. We starten een nieuwe nummerportering. (Let wel, die zou al gestart worden in de morgen).

Dus ik belde de 24ste om 14.45 weer om te vragen hoe het ermee stond. Aangezien ik een sms MOET ontvangen op het te porteren nummer, wist ik dat er nog NIETS was gedaan. Meneer, we zijn ermee bezig. Maar dit kan tot 2 werkdagen duren, dus wacht a.u.b. het weekend even af.

Dus ik belde de 27ste om 10.00 weer om te vragen waarom de portering nog niet was gelukt. Sorry, geen idee, we gaan aan de slag.

Dus ik belde de 28ste om 15.22 weer terug om te vragen waarom het nog steeds niet was gestart. Na vriendelijk aandringen mijn 'status' even goed te lezen belde de betreffende medewerker met de juiste afdeling. Uiteindelijk duurde het gesprek met wachten zo'n 18 minuten. De conclusie was, dat de eerste aanvraag nog helemaal niet was ingetrokken. Totdat T-Mobile dat had gedaan, kon er helemaal geen nieuwe porteringsaanvraag worden gestart. Helden. Dat hadden jullie een week geleden al kunnen bedenken.
Gelukkig ging men dat nu wel doen. Ik blij. Wel was het zo dat de aanvraag pas de volgende dag kon worden gestart omdat de huidige eerst geannuleerd diende te worden. En daar zou wel een paar uur overheen kunnen gaan. Prima. We starten morgen voor u de nieuwe aanvraag.

Dus ik belde de 29ste om 16.05 maar weer met T-Mobile. Na wederom toelichten wat de situatie was en wederom ruggespraak met weet ik veel welke afdeling is de betreffende medewerkster een nieuwe aanvraag gestart. Die aanvraag die dus al een tijdje geleden gestart zou worden. Zonder dat ik daarover zou bellen. Weer.

Zou het gaan lukken

Er lijkt verbetering in te zitten. Ik heb zowaar van T-Mobile een sms ontvangen met de mededeling dat ze een aanvraag hebben ingediend voor mijn nummer. Met andere woorden, de aanvraag gaat nu eindelijk weer over de schutting naar Simyo. Dus wellicht gaat het toch nog lukken. Ik heb inmiddels een uur gebeld met mijn nieuwe abonnement. Met één nummer: 1200.

En bij al die gesprekken is ook een slimme opmerking blijven hangen: "Meneer, u heeft een slechte verbinding". Slechte reclame.

Update 1 (30-07)

Dan denk je alles te hebben gehad. En dan blijkt T-Mobile nog erger te zijn dan denkbaar. Werkelijk waar, ik wist even niet meer hoe ik moest reageren.

Nadat ik vanmiddag via Twitter wederom vlotjes contact had met Simyo, ja zij reageren wel vlot en accuraat, begon ik alweer te twijfelen. Er was nog geen aanvraag binnengekomen. Dus ik belde 30-07 om 19.55 wederom met T-Mobile. Dit nadat ik via de website nog steeds de status:

Aanvraag beoordeeld

Je aanvraag is afgewezen, omdat er al een nummerbehoudaanvraag is ingediend voor het opgegeven mobiele nummer.

Nadat het de computer achter 1200 me dit nogmaals bevestigde weer door naar een medewerker. Hoewel deze me weer vriendelijk te woord stond, was de conclusie dat de vorige aanvraag NOG STEEDS NIET IS GEANNULEERD. De betreffende medewerker heeft gezegd dit nu toch echt te doen en daarna een nieuwe aanvraag te starten. De nieuwe aanvraag is zojuist gedaan, althans, de sms die dat beweert is verstuurd. Maar de status op de website is nog steeds:

Aanvraag beoordeeld

Je aanvraag is afgewezen, omdat er al een nummerbehoudaanvraag is ingediend voor het opgegeven mobiele nummer.

Dus hopelijk morgenochtend meer informatie van Simyo morgenochtend. En dan maar weer bellen met T-Mobile.

Update 2 (31-07)

Aangezien de status op de website vanmorgen nog steeds is 'afgewezen vanwege lopende aanvraag', maar weer gebeld. Dus ik belde 31-7 om 8.56 weer met de klantenservice. Ook in het menu weer de mededeling dat het niet goed ging. Vervolgens de tot nu toe minst klantvriendelijke medewerkster gesproken die vond dat ik niet zo moeilijk moest doen en de schuld bij Simyo legde. Goed idee hoor. Hoe dan ook, wederom beweren dat gisterenavond rond 20.05 de lopende aanvraag is geannuleerd en de nieuwe is gestart.

Om vervolgens een half uur later, net via Twitter, te bevestigen dat er nog steeds een oude aanvraag lopende is en dat die nu eindelijk uit het systeem is gehaald.

Laadtijd: