Broekzakmomentje met lange paden verwijderen in Windows

Categorie: Coding and stuff
tags: 56

Voor een mooie Frontend Developer klus ben ik momenteel in een Windows-omgeving aan het werk. Helaas ook op een Windows machine. Op die omgeving zijn we met allerlei buildtools (npm, gulp, etc, voor de liefhebbers) aan het werk. Echter, om dit alles werkende te krijgen ben je even bezig. En tijdens dat bezig zijn moet je soms een mapje weggooien.

En daar zit het probleem. Via npm zijn er lange paden aangemaakt, voorbij de 260 limiet van Windows. En die kan je niet verwijderen. Niet in Explorer, niet in Cmd, zelfs niet in Powershell. En wat moet je dan....

7-Zip to the resque

Na wat zoeken kwam ik via via bij de tip om de 7-Zip Manager te gebruiken. Je weet wel, die gratis software voor o.a. Windows waarmee je zipjes en rarretjes kunt in- en uitpakken. Veel beter dan die Shareware programma's als WinRar en WinZip waar je helemaal knetter wordt van de reclame.

Anyways, in 7-Zip Manager blader je naar de map die je wilt verwijderen. Aanklikken, shift+del. And it's gone!

Laadtijd: