Plex en LG, net iets minder sinds versie 1.x

Categorie: Linux, Coding and stuff
tags: 30

Recent heeft Plex de beveilging van haar serversoftware verscherpt. Heel leuk en aardig, maar een belangrijk aspect van deze wijziging stelt dat alle clients vanaf nu moeten inloggen. En daar loopt het spaak bij sommige LG's (en andere merken trouwens) die geen officiële client hebben.

Het gevolg: geen toegang meer tot de bestanden op je server.

Na wat zoektochten, met name op de forums.plex.tv, kwam ik gelukkig de work-around tegen. De meest betrouwbare oplossing, is het opgeven van het ip-adres van apparaten die de plex-server mogen benaderen en het ip-adres van de plex-server zelf. Praktisch hierbij is om deze dan wel een vast ip-adres te geven binnen je netwerk. Anders is het in notime weer stuk ;-)

Dit alles doe je via je browser op de specifieke plex-server, Instellingen, Netwerk, "Toon geavanceerd", "". Nadat de juiste adressen zijn ingevoerd en de instellingen opgeslagen, zou het weer moeten werken.

Reacties

  1. PCWacht Op 01-10-’16 11:54 schreef PCWacht
  2. Jarno Op 02-10-’16 20:21 schreef Jarno
Laadtijd: