VPN killswitch voor Ubuntu

Categorie: Linux
47

killswitch

Medusa Kill Switch- Scott Hart

Net als jij maak ik gebruik van een VPN. Zeer regelmatig. Bijvoorbeeld omdat ik regelmatig op een netwerk zit waar een deel van het verkeer wordt geblokkeerd en al het verkeer wordt gemonitord. Soms zit ik ook te werken op discutabele netwerken, zoals open wifi's. En soms voel je gewoon de behoefte om bepaald verkeer niet te gemakkelijk inzichtelijk te maken.

In dit soort gevallen is het wel zo fijn, dat als de VPN-verbinding er een keertje tussenuit gaat, dat de programma's die je draaide stoppen met werken. Ik gebruik voor mijn VPN de diensten van NordVPN (aanrader). Voor menig platform, waaronder mobiel, Windows en Mac hebben ze een eigen client. De Mac client, die ik dus zeer vaak gebruik, bevat een praktische killswitch. Helemaal prima.

Op Ubuntu is het net even iets omslachtiger. Hier is geen client voor beschikbaar. Een eigen oplossing is dus noodzakelijk. Die zijn er o.a. in behoorlijk complexe oplossingen waarbij je een Firewall zo inricht dat al het verkeer gedwongen via een VPN gaat. Gelukkig kwam ik ook een klein programmaatje tegen op github dat wat pragmatischer is: VPN Deamon.

Wat dit programmaatje doet is een door de gebruiker opgegeven programma monitoren, bijvoorbeeld Firefox. Zodra je VPN eruit valt, sluit VPN Deamon het opgegeven programma. Niets meer, niets minder. Wel heel effectief.

Laadtijd: