Look who's back

Categorie: Mobiel
tags: 49

De telecombeurs van het jaar is weer aan de gang: Mobile World Congress. Deze beurs wordt nog steeds door bijna alle merken die iets met mobiel doen gebruikt om hun nieuwste producten te presenteren. Doen ze het niet op de beursvloer, dan doen ze het wel net voor of naast de beurs.

Een van de merken dat extra aandacht krijgt, ook van mij, is HDM. Die naam zegt de meesten niet veel, maar dat is het bedrijf dat de komende tijd het merkrecht heeft op Nokia telefoons. Want ja, Nokia mag weer telefoons uitbrengen. De exclusieve deal met Microsoft is eindelijk voorbij. HDM was al even bezig, de Nokia 6 is al een paar maanden te koop in China en daar lijkt het toestel aardig te verkopen. En nu komen ze ook terug naar Europa.

HDM heeft een hele creatieve manier gevonden om de aandacht op zich te vestigen. Naast de midrange smartphones Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 komen ze ook met een dumbphone: de Nokia 3310. Nostalgie!

Of het toestel veel bestaansrecht heeft valt nog te bezien. Het is handig voor de lange batterijduur en dat voor een schappelijke prijs van €49. Al kun je voor dat bedrag ook andere dumbphones krijgen. Dan heb je alleen geen Nokia 3310 in een hip en trendy kleurtje. Met snake!

De rest is Android

De overige toestellen die worden uitgebracht draaien allemaal stock Android 7. Dit is een bijzondere eigenschap voor toestellen in deze prijsklasse. Er zijn weinig toestellen verkrijgbaar die zover bij zijn met hun Android-versie, Google's Pixel daargelaten. Dat in combinatie met de toezegging dat men de beveilgingsupdates van Google wil gaan volgen, maakt het wel een interessante optie tussen al die andere Android-toestellen. Het zou nog mooier zijn als er SailfishOS op kwam, maar dat is een heel ander verhaal. Voorlopig is het in mijn (Nokia minded) ogen een heel mooi begin voor een hopelijk succesvolle Nokia-periode.

Laadtijd: