Muisje temmen

Categorie: Linux, Coding and stuff
31

Sinds ik in het bezit ben van een Dell XPS 13 heb ik nog wat ruzie met het touchpad. De palmdetectie onder Ubuntu werkt niet geheel naar tevredenheid zeg maar. Nu ben ik al een paar keer gaan kijken naar een oplossing, maar echt lukken deed dit niet. De voornaamste suggestie was om andere drivers te proberen.

Tot ik vandaag achter een heel nuttige oplossing kwam. De oorzaak zit, aldus het bericht, in het dubbel detecteren van het touchpad. Eenmaal als touchpad, eenmaal als psmouse. En dat levert heel veel gek gedrag op. Vooral het onbedoeld verplaatsen en klikken(!) van de muis. Heel vervelend, maar als je aan het typen bent bijna onwerkbaar.

De oplossing is gelukkig behoorlijk simpel (alles als root).

Maak een bestandje aan, in het geval van mijn confuguratie:

/etc/modprobe.d/xps13-9343.conf

En plaats de volgende regel in het bestand:

blacklist psmouse

Vervolgens je configuratie verwerken:

update-initramfs -u

En als laatste herstarten. En dan zonder irritatie deze blogpost kunnen schrijven.

Laadtijd: