PersistentUSB toevoegen, maar dan echt

Categorie: Linux, Coding and stuff
tags: 83

Na het plaatsen van een slimme meter wilde ik ook de mogelijkheid om de meter in Domoticz uit te lezen. Hiervoor zijn eenvoudig (absurd dure) kabels te koop. Bijvoorbeeld bij SOS Solutions. Ook wel andere zaken, maar een eerdere bestelling bij deze zaak verliep goed en ze hanteren voor dit soort bestellingen geen verzendkosten.

Anyways. het probleem is niet de kabel, maar het feit dat er twee apparaten zijn aangesloten op de twee USB-poorten van de pi en de Domoticz wil heel graag weten welke waar (/dev/ttyUSB0 en /dev/ttyUSB1). En daarvoor is het concept PersistentUSB. De Domoticz Wiki over PersistenUSB is heel duidelijk en hielp me aan een tweetal regels voor mijn situatie....maar ze werkte niet:

SUBSYSTEM=="tty", ATTRS{idVendor}=="0403", ATTRS{idProduct}=="6001", ATTRS{serial}=="123YAOOW", SYMLINK+="ttyUSB-RFX433-A"

De regel lijkt in orde, maar toevoegen ho maar. Heel irritant.

Na menig zoekopdracht en veel documentatie die toch echt deze methode onderschrijft kwam ik langs een voorbeeld waarin bovenstaande regel wordt uitgebreid met ACTION=="add"

ACTION=="add", SUBSYSTEM=="tty", ATTRS{idVendor}=="0403", ATTRS{idProduct}=="6001", ATTRS{serial}=="123YAOOW", SYMLINK+="ttyUSB-RFX433-A"

Maar dan kan ik de boel wel eindelijk uitlezen.

Laadtijd: