Bluetooth is niet altijd bluetooth bij Renault

Categorie: Mobiel, Algemeen
638

Afgelopen week had ik een minder positieve ervaring met mijn Renault Megane III. Tot nu toe een prima auto gebleken. Helaas zijn er ook zaken die ik minder positief vind. Maar daar ga ik het hier nu niet over hebben. 

Wat wel? Nou, dat stukje bluetooth. De korte uitleg: Mijn nieuwe Nokia N9 is kennelijk niet compatibel met de ingebouwde carkit van de Renault. Op zich niet gek, gloednieuwe telefoon, dat vereist wat software updates her en der. Met name aan de kant van Renault. Zullen ze ook moeten gaan doen voor de nieuwste Windows Phone 7.5 toestellen en de nieuwste iPhone.

Dat doen ze niet... Er wordt geen onderhoud meer gepleegd aan de carkit. Terwijl deze nog wel bij nieuwe auto's wordt geleverd. Heel slordig, maar een beslissing vanuit Frankrijk.

Maar ook dat is niet het stuk waar ik echt 'not amused' van ben. Waar het echt fout gaat, is het feit dat mijn N9 wel degelijk kan koppelen met de carkit. Het gaat daarna pas fout. De verbinding verbreekt na een seconde of 10. Daarna wordt de verbinding een seconde of 5 later weer hersteld.
Dit proces herhaalt zich eindeloos, of ongeveer 2 minuten toen ik besloot dat ik maar de bluetooth uitschakelde op mijn N9.

Helaas, dat was niet het einde van het verhaal, dat was het einde van mijn carkit. En dus van mijn radio. En dus functioneel van mijn carkit, radio, navigatie, boardcomputer.

Nog erger

Wat ik misschien nog wel erger vind is dat Renault zich bewust is van dit probleem. Men had het probleem eerder meegemaakt. Niet alleen hebben ze hier geen oplossing voor geleverd, ze informeren klanten ook niet.

Dus, mocht je nog een telefoon van na begin 2010 willen gebruiken, kijk dan uit met een Renault. Het kan je radio slopen.

Laadtijd: